Etusivu
Blogi
Kirjoituksia
Valokuvia
Palaute
Vaalirahoitus
Linkit
Blogi 2011

Tavoitteeni on kirjoittaa tähän joka päivä jostain mieltäni askarruttavasta kysymyksestä, isosta tai pienestä


3.2. Jo pitempään olen miettinyt Pohjois-Afrikan kansannousuja. Minusta alkaa tuntua, että kaiken takana on USA:n halu varmistaa taloudelliset ja sotilaalliset etunsa alueella vaihtamalla hallinnon vähemmän ryvettyneeksi. En kyllä kannata yksinvaltaisia hallintojakaan missään.
Nyt kuitenkin prosessi vaikuttaa niin johdonmukaiselta, että se on etukäteen jossain suunniteltu. Kun USA on tällä hetkellä vielä ainut suurvalta, niin sen tiedustelupalvelu käytännössä pystyy käynnistämään mitä tahansa.
Kävin viime keväänä vaimoni kanssa Marokossa, jossa tyttäremme oli vaihto-oppilaana. Taloudellinen eriarvoisuus oikein pastoi silmään - ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Venäjällä. Ei ole ihme, että ihmiset tämmöisessä tilanteessa lähtevät kadulle autoja polttamaan. Otollista porukkaa vallanvaihdoista haaveileville.
Barack Obama: "Hallitun vallanvaihdoksen täytyy olla todellinen, sen täytyy olla rauhanomainen ja sen täytyy alkaa nyt." Mutta karkaako CIA:lta mopo käsistä?

2.2. Ylen uutiset: Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa ja vasemmistoliiton Annika Lapintie väittelivät siitä, onko meillä varaa tuloverojen alentamiseen. Sarkomaa on valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen. Lapintie on vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja.
Lapintien mielestä tuloverojen alentamiseen ei ole varaa, koska rahaa tarvitaan esimerkiksi terveydenhuoltoon, palveluihin ja vanhustenhoitoon.
Tulojen lisääminen esimerkiksi arvonlisäveroa korottamalla ei saa häneltä kannatusta.
- Arvonlisäveron nosto rankaisee eniten pienituloisia ihmisiä. He eivät pysty tekemään valintaa, koska kaikki raha menee kulutukseen, Lapintie sanoi.
Sarkomaan mielestä taas tuloverotusta pitäisi keventää ja samalla kiristää kuluttamisen verotusta.
-Tämä on hyvin tärkeää sen takia, että me haluamme luoda kestävää kasvua. Kaikkein tärkeintä suomalaisille on se, että Suomessa syntyy uusia työpaikkoja, hän sanoi.
"Siis osta sohva ja tuhoa maailmaa", sanon minä. Jos ajattelemme hyvinvointimme voivan perustua jatkuvaan kasvuun, niin olemme aika taivasuskovaisia. Taivaallahan ei ole kattoa.

1.2. On tärkeämpiäkin asioita, mutta eduskunnasta kuuluu kummallisia juttuja. Jätevesiasetuksen lieventäminen säälliseksi pitkän venkoilun jälkeen näyttää menevän poliittiseksi teatteriksi. Näin vaalien alla ainakaan kokoomus ajattele kaipaavansa haja-asustusalueiden asukkaiden ääniä. Asiasta on varmaan lisää tietoa huomisissa lehdissä. (No, esitys meni kuitenkin läpi. Vas esitti lievennyksiä työttömien ja vanhusten osalta, mutta ne kaatuivat äänestyksessä. Lisäys 3.2.)

Perussuomalaiset ovat yhtyneet kepun kuoroon, jossa vaaditaan ympäristöministeriön siirtämistä maatalousministeriöön ja sen muuttamista luonnonvaraministeriöksi, ihan niin kuin Venäjällä. "Perussuomalaisten mielestä ympäristöasiat pitäisi siirtää maa- ja metsätalousministeriöön. Puolueen mukaan ympäristöministeriö tekee maaseudun kannalta vastuuttomia päätöksiä. (YLE Uutiset 1.2.)" Perusuomalaisten maaseutupoliittisesta ohjelasta: "Eläimiä on suojeltava eläinsuojelijoilta ja luontoa luonnonsuojelijoilta." (lisäys 3.2.)
Minun mielestäni maatalousministeriö tekee vastuuttomia päätöksiä, muun muassa sallimalla maataloudelle sellaiset päästörajat, että se tuottaa lähes 2/3 osaa Itämereen menevistä ravinnepäästöistä. Minusta maatalousministeriö pitäisi yhdistää vaikkapa elinkeinoministeriöön. Teollisuus tuottaa sentään vain vajaat 5 prosenttia Itämeren ravinnekuormituksesta (tietysti sinne menee kaikenmaailman muuta myrkkyä, joita ei nykylain mukaan tarvitse tutkia).